LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ruse rămân în imposibilitatea de a restabili un pod peste râul Nipru în regiunea Herson.

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ruse rămân în imposibilitatea de a restabili un pod peste râul Nipru în regiunea Herson.

Un corespondent militar rus a arătat daunele grave aduse podului Kakhovka pe care le-au provocat atacurile ucrainene și a susținut că rușii au folosit podul ca o cale alternativă pentru „ajutor umanitar” după loviturile ucrainene împotriva podului Antonivsky.

Podul Antonovsky, peste Nipru / Foto: News.ro

UPDATE 06.12 Oficialii ruși din Crimeea au raportat un alt atac cu drone asupra Cartierului General al Flotei Ruse de la Marea Neagră din Sevastopol pe 20 august.

Guvernatorul Sevastopolului, numit de Rusia, Mihail Razvozhaev, a susținut că forțele ruse nu au putut doborî o dronă, ceea ce a dus la lovitrea acoperișului sediului Flotei Mării Negre. Razvozhaev și-a retras apoi declarația inițială și a susținut că un post de apărare aeriană a flotei a doborât drona, care a aterizat pe acoperiș și a luat foc. Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat o explozie puternică și un nor de fum în jurul sediului, iar drona probabil a detonat în loc să fie doborâtă. Unele conturi OSINT au identificat drona ca fiind un „UAV Skyeye 5000mm Pro” disponibil comercial. Oficialii ucraineni nu și-au revendicat responsabilitatea pentru atac la momentul publicării acestei publicații.

UPDATE 05.44 Forțele ruse au continuat să lanseze atacuri nereușite, pe 20 august.

Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au încercat fără succes să avanseze spre Novo Dmytrivka, Virnopillya și Kurulka, la aproximativ 25 km sud-vest de Izyum. Imaginile geolocalizate au arătat forțele ucrainene lovind echipamente militare rusești la aproximativ 12 km nord-est de Novo Dmytrivka la o dată nespecificată. Forțele ruse au continuat, de asemenea, să bombardeze Asiivka, Husarivka, Chepil și Protopopivka la nord-vest de Izyum și au lansat un atac aerian asupra Zalyman pe linia Kharkiv City-Izyum.

Forțele ruse au încercat mai multe atacuri terestre nereușite asupra Siverskului din sud-est pe 20 august. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au lansat operațiuni ofensive fără succes de la Spirne la Ivano-Daryivka și de la Mykolaivka la Vyimka, toate la sud-est de Siversk.

Forțele ruse au lansat, de asemenea, un atac aerian asupra Ivano-Daryivka și au bombardat așezările din jurul Siversk.

Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au tras cu artilerie lângă Pryshyb și Rozolivka, pe malul vestic al râului Siverskyi Doneț și chiar la sud de Sviatohirsk.

Forțele ruse au continuat să se concentreze pe înaintarea la nord-est și la sud de Bakhmut pe 20 august, dar nu au făcut câștiguri teritoriale în zonă. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au atacat fără succes Bakhmut, Soledar și Bakhmutske (la nord-est de Bakhmut). Se pare că forțele ruse nu au reușit să avanseze spre Zaytseve și Kodema, la aproximativ 9, respectiv 13 kilometri sud-est de Bakhmut.

Forțele ruse au efectuat, de asemenea, atacuri fără succes în direcția Horlivka-Mayorsk, la aproximativ 21 km spre sud-vest de Bakhmut. Miliția Republicii Populare Donețk (DNR) a susținut că Brigada „Kalmious” a DNR sprijină forțele ruse care avansează la nord de Horlivka cu foc de artilerie, dar nu a făcut nicio pretenție teritorială. Miliția DNR a mai susținut că Brigada 3 a DNR a pus mâna pe poziții ucrainene în jurul lui Zaytseve, dar ISW nu poate verifica în mod independent afirmațiile DNR.[ Ministerul Apărării din Regatul Unit a remarcat că forțele ruse s-au apropiat de periferia Bakhmut, dar nu au pătruns în zonele defensive ale localității Bakhmut.

Forțele ruse au efectuat atacuri nereușite și la nord-vest și la vest de orașul Donețk pe 20 august. Statul Major ucrainean a declarat că forțele ruse au lansat atacuri fără succes asupra Opytne, Pisky și Pervomaiske, toate la nord-vest de orașul Donețk. Imaginile geolocalizate au arătat, de asemenea, forțe ucrainene lovind o unitate rusă care avansează în partea de sud a Mariinka, la aproximativ 22 km vest de orașul Donețk. I

Forțele ruse au încercat atacuri terestre limitate la nord de orașul Harkiv pe 20 august, toate acestea eșuând. Surse oficiale ucrainene au raportat că forțele ruse au încercat să atace la nord-est de orașul Harkov, lângă Borșciova, dar au eșuat și s-au retras.

Forțele ruse au lansat mai multe atacuri la nord-vest de orașul Herson și la est de orașul Mykolaiv pe 20 august. Oficialii militari ucraineni au raportat că un pluton rus a încercat fără succes să avanseze spre Tavriiske, la aproximativ 38 km nord-vest de orașul Herson. Două detașamente rusești de asalt amfibiu nu au reușit să avanseze până la Partyzanske, la aproximativ 44 km est de orașul Mykolaiv, de-a lungul autostrăzii T1508 care duce la punctul forte rusesc din Snihurivka. Imaginile geolocalizate au arătat, de asemenea, că un mic detașament ucrainean a atacat o clădire nespecificată din nordul Snihurivka la o dată nespecificată, ceea ce ar putea indica faptul că pozițiile Rusiei s-au deplasat spre sud în interiorul așezării.

Autoritățile de ocupație ruse au acuzat din nou Ucraina că bombardează Centrala Nucleară Zaporijia (ZNPP), în timp ce forțele ruse au continuat să bombardeze așezările din regiunea Dnipropetrovsk de peste râul Nipro. Șeful administrației militare-civile din regiunea Zaporijia, susținut de Rusia, Vladimir Rogov, a susținut că forțele ucrainene au bombardat în vecinătatea uneia dintre clădirile administrative de la ZNPP folosind echipament militar furnizat de Occident pe 20 august.

Forțele ucrainene au continuat să lovească depozitele și pozițiile rusești de muniție în regiunile Herson și Zaporijia. Consilierul Administrației Oblastului Kherson, Serhiy Khlan, a raportat explozii în Chornobaivka (la aproximativ 7 km nord-vest de orașul Kherson), iar filmările de pe rețelele sociale au arătat trei coloane de fum distincte pe aerodromul Chornobaivka. Khlan a mai raportat că au existat două lovituri ucrainene asupra țintelor nespecificate lângă Nova Kakhovka și Beryslav pe 19 august.

Forțele ruse rămân în imposibilitatea de a restabili un pod care trece peste râul Nipru în regiunea Herson. Un corespondent militar rus a arătat daunele grave aduse podului Kakhovka pe care le-au provocat atacurile ucrainene și a susținut că rușii au folosit podul ca o cale alternativă pentru „ajutor umanitar” după loviturile ucrainene împotriva podului Antonivsky. Corespondentul militar a susținut că podul este reparabil și parțial operațional, dar Khlan a declarat că eforturile rusești de reparații au eșuat în ultimele zile.

UPDATE 00.51 Loviturile misterioase asupra instalațiilor militare din Crimeea vor continua, a spus Alexei Arestovich, consilier al Oficiului Președintelui.

Potrivit acestuia, nimic semnificativ nu a fost lovit ieri și astăzi, dar asta nu înseamnă că mâine nu vor fi pierderi.

image

Litoralul crimeean al Mării Negre. Foto: Nexta TV via Twitter

ȘTIRE INIȚIALĂ Grozev: Oamenii din cadrul elitei Federației Ruse nu mai cred în ocuparea Ucrainei și întreabă când se va termina războiul

Jurnalistul de investigație Bellingcat, Hristo Grozev a recunoscut că informatorii săi din elita rusă și-au schimbat dramatic poziția față de războiul din Ucraina. Anterior, erau convinși că Kievul va fi capturat în 3-4 zile, dar acum se întreabă când se va termina războiul. El a povestit despre acest lucru într-un interviu cu Yulia Latynina.

Potrivit jurnalistului, elita Kremlinului vrea să negocieze cu Occidentul pentru a asigura pacea în Ucraina, chiar împotriva dorințelor dictatorului rus Vladimir Putin.

„La început, când am întrebat de termenii războiului, ei (insideri din anturajul lui Putin – UNIAN) au vorbit despre capturarea Ucrainei în trei-patru zile. Apoi au spus că vor rămâne acolo mult timp și fără victorie. Mai târziu au început să spună că nu vor pleca din Ucraina, chiar dacă înseamnă sfârşitul Rusiei - nu mai există întoarcere. Şi acum ei înşişi mă întreabă când se va termina războiul?", a spus Grozev.

Jurnalistul a subliniat că forțele de ocupație au invidiat sincer profesionalismul soldaților ucraineni. Acest lucru este confirmat și de conținutul cutiei poștale a unui agent de securitate rus.

„Ei (ocupanții – UNIAN) glumesc despre Putin, laudă Forțele Armate Ucrainiene și spun: „Mi-aș dori să avem așa ceva. Dar avem o mizerie în toate”, notează Grozev.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă